Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wafle przekładane masą z dodatkiem galaretek to jeden z najszybszych w przygotowaniu deserów. Wystarczy połączyć ze sobą wszystkie składniki, masę rozsmarować na waflach i gotowe! Możecie użyć dowolnych smaków galaretek, a jeśli macie fantazje użyjcie dwóch różnych.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 485
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16719
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 410
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 485
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16719
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 410
Składniki
Masło podziel na mniejsze części i przełóż do garnka. Wsyp cukier i całość zagotuj do rozpuszczenia się składników.
Następnie zmniejsz ogień, dodaj śmietanę i ponownie zagotuj.
Zdejmij z ognia i wsyp galaretki. Mieszaj energicznie, tak, aby dokładnie się rozpuściły. Odstaw do przestudzenia.
Gotową masę wykładaj na wafle. Wierzch andruta obciąż ciężką książką lub deską, pozostaw do stężenia masy.