Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wafle z mlekiem w proszku siostry Anastazji to słodka przekąska na bazie klasycznego deseru z – a jakże – mleka w proszku. Doskonale pokazuje, jak przydatny w kuchni może być ten już nieco zapomniany składnik. Dzięki niemu całość jest bardzo słodka, a same wafelki są bardzo stabilne i chrupiące. Oryginalny przepis siostry Anastazji mówi o przygotowaniu bloku kawowego rodem z PRL, a zobacz, jak prosto można wykorzystać tę masę do przygotowania czegoś bardziej nowoczesnego i znanego także najmłodszym łasuchom.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 884
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 202
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 11401
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 884
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 202
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 11401
Składniki
Kawę rozpuść w gorącej wodzie i dobrze wymieszaj. Przenieś płyn do większej naczynia.
Dodaj masło i cukier. Całość wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Odstaw do przestudzenia.
Dodaj mleko w proszku i wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.
Uzyskaną masą smaruj bardzo cienko blaty wafli i składaj je ze sobą do uzyskania pożądanej wysokości. Złożone wafle wstaw do lodówki do stwardnienia masy.
Po zastygnięciu, wafle pokrój na mniejsze kawałki za pomocą ostrego noża.
Wafle z mlekiem w proszku siostry Anastazji przechowuj w chłodnym miejscu, w zamkniętym pojemniku.