Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszności ! ... i to bez pieczenia :)
Polecam.
Odsłon: 1268
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1667
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1145
Polecam.
Odsłon: 1268
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1667
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1145
Składniki
W rondlu rozpuszczamy masło z cukrem, wlewamy śmietanę kwaśną i mieszamy do połączenia składników, ale nie doprowadzamy do zagotowania (!). Rondel zestawiamy z gazu, do gorącej masy wsypujemy śmietankę do kawy, mieszamy energicznie (jeśli zostaną maleńkie grudki nie przejmujmy się). Masę dzielimy na dwie równe części, do jednej z nich wsypujemy kakao, mieszamy. Krem schładzamy do temp. pokojowej. Wafle smarujemy naprzemiennie raz masą ciemną, a raz jasną, przykrywamy i dociskamy czymś ciężkim z góry. Po paru godzinach wafel możemy posmarować polewą czekoladową i posypać ulubionymi bakaliami. Schłodzić w lodówce, smacznego ! :))