Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszności ! ... i to bez pieczenia :)
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5001
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5501
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 144
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18846
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7256
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5001
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5501
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 144
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18846
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7256
Składniki
W rondlu rozpuszczamy masło z cukrem, wlewamy śmietanę kwaśną i mieszamy do połączenia składników, ale nie doprowadzamy do zagotowania (!). Rondel zestawiamy z gazu, do gorącej masy wsypujemy śmietankę do kawy, mieszamy energicznie (jeśli zostaną maleńkie grudki nie przejmujmy się). Masę dzielimy na dwie równe części, do jednej z nich wsypujemy kakao, mieszamy. Krem schładzamy do temp. pokojowej. Wafle smarujemy naprzemiennie raz masą ciemną, a raz jasną, przykrywamy i dociskamy czymś ciężkim z góry. Po paru godzinach wafel możemy posmarować polewą czekoladową i posypać ulubionymi bakaliami. Schłodzić w lodówce, smacznego ! :))