Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszności ! ... i to bez pieczenia :)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 139
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 139
Składniki
W rondlu rozpuszczamy masło z cukrem, wlewamy śmietanę kwaśną i mieszamy do połączenia składników, ale nie doprowadzamy do zagotowania (!). Rondel zestawiamy z gazu, do gorącej masy wsypujemy śmietankę do kawy, mieszamy energicznie (jeśli zostaną maleńkie grudki nie przejmujmy się). Masę dzielimy na dwie równe części, do jednej z nich wsypujemy kakao, mieszamy. Krem schładzamy do temp. pokojowej. Wafle smarujemy naprzemiennie raz masą ciemną, a raz jasną, przykrywamy i dociskamy czymś ciężkim z góry. Po paru godzinach wafel możemy posmarować polewą czekoladową i posypać ulubionymi bakaliami. Schłodzić w lodówce, smacznego ! :))