Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser powstał z połączenia klasycznego włoskiego smaku panna cotta i polskiej miłości do słodkości.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 162
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 357
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1574
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2944
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26254
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 162
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 357
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1574
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2944
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26254
Składniki
Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki wrzącej wody. Kiedy galaretka lekko przestygnie, przelewać ją małymi porcjami do przygotowanych salaterek lub kubeczków. Naczynia z płynną galaretką ustawić pod skosem i zostawić do całkowitego zastygnięcia.
Śmietankę podgrzewać w rondelku z cukrem i laską wanilii. Zagotować. W szklance żelatynę zalać zimnym mlekiem, mieszać i odstawić do napęcznienia. Gotującą się śmietankę zdjąć z ognia. Wyciągnąć z niej laskę wanilii, a następnie wlać rozpuszczoną żelatynę. Całość należy energicznie mieszać do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny. Gotową masę panna cotta rozlać do naczyń z zastygniętą galaretką. Odstawić w zimne miejsce do zastygnięcia. Przed podaniem deser należy ozdobić wedle uznania.