Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser powstał z połączenia klasycznego włoskiego smaku panna cotta i polskiej miłości do słodkości.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4568
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 7874
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3048
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 639
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4568
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 7874
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3048
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 639
Składniki
Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki wrzącej wody. Kiedy galaretka lekko przestygnie, przelewać ją małymi porcjami do przygotowanych salaterek lub kubeczków. Naczynia z płynną galaretką ustawić pod skosem i zostawić do całkowitego zastygnięcia.
Śmietankę podgrzewać w rondelku z cukrem i laską wanilii. Zagotować. W szklance żelatynę zalać zimnym mlekiem, mieszać i odstawić do napęcznienia. Gotującą się śmietankę zdjąć z ognia. Wyciągnąć z niej laskę wanilii, a następnie wlać rozpuszczoną żelatynę. Całość należy energicznie mieszać do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny. Gotową masę panna cotta rozlać do naczyń z zastygniętą galaretką. Odstawić w zimne miejsce do zastygnięcia. Przed podaniem deser należy ozdobić wedle uznania.