Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wspaniały zapach i smak, deser dla wielbicieli marcepana i nie tylko :-)
Ciasto Czekoladowa Chmurka to połączenie biszkoptu czekoladowego z czekoladow...
Odsłon: 571
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 40
Tradycyjnych makówek śląskich nie może zabraknąć na moim świątecznym stole, j...
Odsłon: 67
Świetna przekąska na imprezkę, sylwestra oraz też dobrze sprawdzi się jako ob...
Odsłon: 162
Paszteciki imprezowe. Pysznie smakują na zimno lub podgrzane. Można wykorzyst...
Odsłon: 94
Dzisiaj przepisów na bigos mamy tyle ile domów, w których jest przyrządzany....
Odsłon: 118
Ciasto Czekoladowa Chmurka to połączenie biszkoptu czekoladowego z czekoladow...
Odsłon: 571
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 40
Tradycyjnych makówek śląskich nie może zabraknąć na moim świątecznym stole, j...
Odsłon: 67
Świetna przekąska na imprezkę, sylwestra oraz też dobrze sprawdzi się jako ob...
Odsłon: 162
Paszteciki imprezowe. Pysznie smakują na zimno lub podgrzane. Można wykorzyst...
Odsłon: 94
Dzisiaj przepisów na bigos mamy tyle ile domów, w których jest przyrządzany....
Odsłon: 118
Składniki
W jednym naczyniu wymieszać suche składniki z marcepanem startym na dużych oczkach tarki, w drugim naczyniu składniki mokre.Połączyć zawartość obu naczyń i wymieszać łyżką, tylko do połączenia produktów, najlepiej jakby zostały jeszcze grudki.
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami (niekoniecznie), nałożyć do niej ciasto (ok. 3/4 wysokości foremki). Posypać płatkami migdałów.
Piec w temp. 200 stopni ok. 20 min.
Smacznego :-)