Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wspaniały zapach i smak, deser dla wielbicieli marcepana i nie tylko :-)
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 77
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 746
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 472
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 256
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 77
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 746
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 472
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 256
Składniki
W jednym naczyniu wymieszać suche składniki z marcepanem startym na dużych oczkach tarki, w drugim naczyniu składniki mokre.Połączyć zawartość obu naczyń i wymieszać łyżką, tylko do połączenia produktów, najlepiej jakby zostały jeszcze grudki.
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami (niekoniecznie), nałożyć do niej ciasto (ok. 3/4 wysokości foremki). Posypać płatkami migdałów.
Piec w temp. 200 stopni ok. 20 min.
Smacznego :-)