Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny deser na tegoroczne Walentynki. Efektowny i szybki do przygotowania torcik.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 582
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11833
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 582
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11833
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Składniki
Galaretkę rozpuścić w 300 ml gorącej wody, odstawić do wystudzenia, wlać do płaskiego naczynia i wstawić do lodówki do stężenia.
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodawać do łyżeczce cukru, a następnie po kolei żółtka.
Mąkę i kakao przesiać przez sitko, wsypać do masy z jajek i cukru i delikatnie wymieszać szpatułką.
Przygotowane w poprzednim etapie ciasto na biszkopt wlać do natłuszczonej i wysypanej mąką tortownicy o średnicy około 26 cm.
Biszkopt piec przez około 13 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza, a następnie wyjąć z tortownicy.
Schłodzoną śmietanę ubić mikserem na najwyższych obrotach, dodać cukier puder i zmiksować.
Śmietanę rozprowadzić w dowolny sposób wierzchu biszkoptu. Ja użyłam do tego szprycy.
Z galaretki wykrawać foremką do ciastek czerwone serduszka, podważać każde z nich przy pomocy szpatułki aby wyjąć z naczynia.
Galaretkowe serduszka ułożyć na wierzchu bitej śmietany.