Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche ciasteczka,doskonałe na Święta Wielanocne
W misce lub kuchennym mikserze miksować dwa rodzaje cukru z wanilią i jajkami.Dodać mąkę i masło ciągle mieszając ,aż się wszystko razem połączy na gładko.
Ugniatać ciasto lekko ręką na stolnicy posypanej mąką i zapakować ciasto w folię dobrze przylegającą i włożyć do plastikowej torebki.Ochładzać ciasto przez 2 godziny w lodówce.
Wałkować ciasto na papierze posypanym mąką i wycinać foremkami z ciasta .Ustawić piekarnik na 170*C.Umieścić blache do pieczenia na dole piekarnika.I w zależności od wielkości piec je od 15-20 minut,aby były złotobrązowe.
Można ozdobić ciasteczka gotowym lukrem,który jest dostępny w sprzedaży,lub ozdobić w/g upodobań.
A co powiecie na pyszne ciasteczka maślane. Po obiedzie jak zwykle naszła mni...
Odsłon: 440
Dziś jest taki brzydki deszczowy dzień że prócz obiadu postanowiła upiec cias...
Odsłon: 6276
Przy okazji faszerowania kurczaka przygotowałam też pieczone nadzienie. W sam...
Odsłon: 411
Pyszne i łatwe ciasto z wiśniami, śmietaną i czekoladą bez pieczenia idealne...
Odsłon: 1528
Tą pizzę mogłabym jeść codziennie. Sekretem jest ciasto, które wypiekane jest...
Odsłon: 132
Pyszna, zdrowa i orzeźwiająca lemoniada świetnie gasi pragnienie w upalne dni.
Odsłon: 527
Nie ma chyba osoby, która nie lubiłaby gołąbków: gotowanych, pieczonych, smaż...
Odsłon: 19597
Przy okazji faszerowania kurczaka przygotowałam też pieczone nadzienie. W sam...
Odsłon: 411
Pyszne i łatwe ciasto z wiśniami, śmietaną i czekoladą bez pieczenia idealne...
Odsłon: 1528
Tą pizzę mogłabym jeść codziennie. Sekretem jest ciasto, które wypiekane jest...
Odsłon: 132
Pyszna, zdrowa i orzeźwiająca lemoniada świetnie gasi pragnienie w upalne dni.
Odsłon: 527
Nie ma chyba osoby, która nie lubiłaby gołąbków: gotowanych, pieczonych, smaż...
Odsłon: 19597
Składniki
W misce lub kuchennym mikserze miksować dwa rodzaje cukru z wanilią i jajkami.Dodać mąkę i masło ciągle mieszając ,aż się wszystko razem połączy na gładko.
Ugniatać ciasto lekko ręką na stolnicy posypanej mąką i zapakować ciasto w folię dobrze przylegającą i włożyć do plastikowej torebki.Ochładzać ciasto przez 2 godziny w lodówce.
Wałkować ciasto na papierze posypanym mąką i wycinać foremkami z ciasta .Ustawić piekarnik na 170*C.Umieścić blache do pieczenia na dole piekarnika.I w zależności od wielkości piec je od 15-20 minut,aby były złotobrązowe.
Można ozdobić ciasteczka gotowym lukrem,który jest dostępny w sprzedaży,lub ozdobić w/g upodobań.
Przepisy Desery
Desery
Brownie rabarbarowe
Desery
Ciasto migdałowe z rabarbarem
Desery
Kruche ciasteczka z cukrem
Desery
Sernik z wiaderka na cieście kruchym
Brownie rabarbarowe
Jedni się nim zachwycają, inni omijają z daleka. Dla fanów rabarbaru.
Odsłon: 30
Ciasto migdałowe z rabarbarem
Mieszanka słodkiego i kwaśnego - delikatne, puszyste migdałowe ciasto, słodko...
Odsłon: 39