Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche ciasteczka,doskonałe na Święta Wielanocne
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 169
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8435
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 169
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8435
Składniki
W misce lub kuchennym mikserze miksować dwa rodzaje cukru z wanilią i jajkami.Dodać mąkę i masło ciągle mieszając ,aż się wszystko razem połączy na gładko.
Ugniatać ciasto lekko ręką na stolnicy posypanej mąką i zapakować ciasto w folię dobrze przylegającą i włożyć do plastikowej torebki.Ochładzać ciasto przez 2 godziny w lodówce.
Wałkować ciasto na papierze posypanym mąką i wycinać foremkami z ciasta .Ustawić piekarnik na 170*C.Umieścić blache do pieczenia na dole piekarnika.I w zależności od wielkości piec je od 15-20 minut,aby były złotobrązowe.
Można ozdobić ciasteczka gotowym lukrem,który jest dostępny w sprzedaży,lub ozdobić w/g upodobań.