Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dostałam od znajomej z NK. Ciasteczka nie tylko na święta, są bardzo pyszne,rozpływają się w ustach. Dzieci je uwielbiają.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 67
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 123
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 362
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 67
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 123
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 362
Składniki
Miękkie masło zmiksować z cukrem. Przesiać mąkę, wsypać migdały i zagnieść. Podzielić na cztery części. Z każdego zrobić wałek, pokroić na kawałki. Każdy kawałeczek zrolować na ok.5 cm. długości. Uformować w kształt księżyca.
Układać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, lub wysmarowaną.
Piec na złoto ok. 15 min. w 175 *C.
Po wyjęciu z piekarnika, ciepłe ciastka oprószamy cukrem pudrem.