Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dostałam od znajomej z NK. Ciasteczka nie tylko na święta, są bardzo pyszne,rozpływają się w ustach. Dzieci je uwielbiają.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 203
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3997
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 369
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 948
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 203
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3997
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 369
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 948
Składniki
Miękkie masło zmiksować z cukrem. Przesiać mąkę, wsypać migdały i zagnieść. Podzielić na cztery części. Z każdego zrobić wałek, pokroić na kawałki. Każdy kawałeczek zrolować na ok.5 cm. długości. Uformować w kształt księżyca.
Układać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, lub wysmarowaną.
Piec na złoto ok. 15 min. w 175 *C.
Po wyjęciu z piekarnika, ciepłe ciastka oprószamy cukrem pudrem.