Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Waniliowe pączki z dziurką pieczone idealne do herbatki.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 807
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1657
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6187
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8969
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 807
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1657
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6187
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8969
Składniki
Drożdże mieszamy z ciepłym mlekiem i cukrem. Odstawiamy na 30 minut aż drożdże zaczną pracować. Masło rozpuszczamy i studzimy. Mąkę przesiewamy, dodajemy pozostałe składniki i rozczyn. Zagniatamy dokładnie ciasto. Odstawiamy na około 1 godzinę. Ciasto wałkujemy na około 2 cm wykrawamy szklanką kółeczka, następnie na środku kieliszkiem robimy dziurkę. Wykładamy na natłuszczoną blaszkę posypaną mąką. Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Upieczone posypujemy cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem. Smacznego ;)