Do góry

Desery Przepis na:

Waniliowo- czekoladowa pianka

Waniliowo- czekoladowa pianka

Autor:

Przepisów i artykułów: 69 Ocena: 1299

Dodano:

Odsłon: 2102

Bardzo smaczny deser bez pieczenia :)

Składniki

  • 2 opakowanie okrągłych biszkoptów
  • Masa I : śmietanka kremówka 500ml
  • 1 duży kubek jogurtu naturalnego (gęstego)
  • 6 łyżeczek żelatyny rozpuszczonej w 1/3 szkl wrzątku i ostudzonej
  • 5 łyżek napoju kawowego Cappuccino - czekoladowego
  • cukier puder u mnie 4 łyżki można dać więcej
  • Masa II : 2 kubki jogurtu naturalnego (gęstego)
  • 500 gram serka homogenizowanego z wanilią
  • 6 łyżeczek żelatyny rozpuszczonej w 1/3 szkl wrzątku i ostudzonej
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Waniliowo- czekoladowa pianka

Przygotowanie

  1. Blaszkę 25x35 wykładamy papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Wykładamy dno biszkoptami.
    Masa I :
    Ubijamy schłodzoną śmietanę. Gdy się ubije po łyżce dodajemy jogurt nadal ubijając następnie cukier i cappuccino.
    Powinniśmy uzyskać masę o gęstej konsystencji.Do całkowicie zimnej i tężejącej żelatyny dodajemy 3 łyżki masy energicznie mieszamy i nadaj miksując wlewamy całość do masy. Chwilę miksujemy na najwyższych obrotach. Wlewamy masę na biszkopty i wykładamy od razu na nią 2-część biszkoptów i wkładamy do lodówki.

    Masa II:
    Schłodzone jogurt ubijamy przez dłuższą chwilę. Dodajemy po łyżce serka homogenizowanego aż do wykończenia. Ubijamy razem jeszcze przez kilka minut. Nabieramy 2 łyżki masy i dodajemy do żelatyny (tężejącej już ) energicznie mieszamy i łączymy wszystko ciągle miksując.

    Wylewamy na stężałą masę I.

    Deser najlepszy jest następnego dnia dobrze się kroi i lepiej smakuje:)
    Ewentualnie możemy przed podaniem posypać Cappuccino po wierzchu :) smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń