Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny deser bez pieczenia :)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1029
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5597
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8724
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17995
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1029
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5597
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8724
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17995
Składniki
Blaszkę 25x35 wykładamy papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Wykładamy dno biszkoptami. Masa I : Ubijamy schłodzoną śmietanę. Gdy się ubije po łyżce dodajemy jogurt nadal ubijając następnie cukier i cappuccino. Powinniśmy uzyskać masę o gęstej konsystencji.Do całkowicie zimnej i tężejącej żelatyny dodajemy 3 łyżki masy energicznie mieszamy i nadaj miksując wlewamy całość do masy. Chwilę miksujemy na najwyższych obrotach. Wlewamy masę na biszkopty i wykładamy od razu na nią 2-część biszkoptów i wkładamy do lodówki. Masa II: Schłodzone jogurt ubijamy przez dłuższą chwilę. Dodajemy po łyżce serka homogenizowanego aż do wykończenia. Ubijamy razem jeszcze przez kilka minut. Nabieramy 2 łyżki masy i dodajemy do żelatyny (tężejącej już ) energicznie mieszamy i łączymy wszystko ciągle miksując. Wylewamy na stężałą masę I. Deser najlepszy jest następnego dnia dobrze się kroi i lepiej smakuje:) Ewentualnie możemy przed podaniem posypać Cappuccino po wierzchu :) smacznego !