Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny deser bez pieczenia :)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3281
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 598
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3716
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 280
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 465
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3281
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 598
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3716
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 280
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 465
Składniki
Blaszkę 25x35 wykładamy papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Wykładamy dno biszkoptami. Masa I : Ubijamy schłodzoną śmietanę. Gdy się ubije po łyżce dodajemy jogurt nadal ubijając następnie cukier i cappuccino. Powinniśmy uzyskać masę o gęstej konsystencji.Do całkowicie zimnej i tężejącej żelatyny dodajemy 3 łyżki masy energicznie mieszamy i nadaj miksując wlewamy całość do masy. Chwilę miksujemy na najwyższych obrotach. Wlewamy masę na biszkopty i wykładamy od razu na nią 2-część biszkoptów i wkładamy do lodówki. Masa II: Schłodzone jogurt ubijamy przez dłuższą chwilę. Dodajemy po łyżce serka homogenizowanego aż do wykończenia. Ubijamy razem jeszcze przez kilka minut. Nabieramy 2 łyżki masy i dodajemy do żelatyny (tężejącej już ) energicznie mieszamy i łączymy wszystko ciągle miksując. Wylewamy na stężałą masę I. Deser najlepszy jest następnego dnia dobrze się kroi i lepiej smakuje:) Ewentualnie możemy przed podaniem posypać Cappuccino po wierzchu :) smacznego !