Do góry

Desery Przepis na:

Waniliowo-kakaowy sernik na zimno z winogronami

Waniliowo-kakaowy sernik na zimno z winogronami

Autor:

Przepisów i artykułów: 91 Ocena: 166

Dodano:

Odsłon: 527

Pyszny, dwusmakowy sernik z galaretką i winogronami :)

Składniki

  • twaróg sernikowy 1 kg
  • śmietana 30 % 150 ml
  • Cukier puder 6 łyżek
  • ekstrakt z wanilii 2 łyżeczki
  • Kakao 2 łyżki
  • Żelatyna 2 1/2 łyżki
  • biszkopty 100 g
  • galaretka truskawkowa 1 opakowanie
  • winogrona zielone bezpestkowe 500 g
> 6 os. 30 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Waniliowo-kakaowy sernik na zimno z winogronami

Przygotowanie

  1. Dno tortownicy o średnicy 23 cm wykładamy biszkoptami. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wody. Pozostawiamy do przestudzenia. W misce krótko miksujemy ser z cukrem, esencją oraz śmietanką. Cienką strużką wlewamy żelatynę cały czas miksując.

  2. Połowę masy serowej wykładamy na biszkopty i wstawiamy na chwilę do lodówki. Do pozostałej części dodajemy kakao i miksujemy. Kakaową masę wykładamy na wierzch i wyrównujemy. Wstawiamy do lodówki do stężenia.

  3. Galaretki rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody. Studzimy. Na stężałym serniku układamy winogrona i zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin do całkowitego stężenia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń