Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, dwusmakowy sernik z galaretką i winogronami :)
Lekkostrawny, gotowany kurczak z dodatkiem warzyw. Danie idealne dla osób na...
Odsłon: 40
Równie smaczna ale mniej włóknista siostra fasolki szparagowej.
Odsłon: 12
Upiekłam dzisiaj smaczne i proste w przygotowaniu ciasto śliwkowe, ciasto na...
Odsłon: 375
Zdrowy i bardzo smaczny chleb upieczony z mąki orkiszowej 50% i pszennej chle...
Odsłon: 4994
Lekkostrawny, gotowany kurczak z dodatkiem warzyw. Danie idealne dla osób na...
Odsłon: 40
Równie smaczna ale mniej włóknista siostra fasolki szparagowej.
Odsłon: 12
Upiekłam dzisiaj smaczne i proste w przygotowaniu ciasto śliwkowe, ciasto na...
Odsłon: 375
Zdrowy i bardzo smaczny chleb upieczony z mąki orkiszowej 50% i pszennej chle...
Odsłon: 4994
Składniki
Dno tortownicy o średnicy 23 cm wykładamy biszkoptami. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wody. Pozostawiamy do przestudzenia. W misce krótko miksujemy ser z cukrem, esencją oraz śmietanką. Cienką strużką wlewamy żelatynę cały czas miksując.
Połowę masy serowej wykładamy na biszkopty i wstawiamy na chwilę do lodówki. Do pozostałej części dodajemy kakao i miksujemy. Kakaową masę wykładamy na wierzch i wyrównujemy. Wstawiamy do lodówki do stężenia.
Galaretki rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody. Studzimy. Na stężałym serniku układamy winogrona i zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin do całkowitego stężenia.