Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tartaletki z budyniem malinowym i świeżymi owocami są aromatyczne i wilgotne. Smakują dorosłym i dzieciom.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1763
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1540
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1504
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1839
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1763
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1540
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1504
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1839
Składniki
Mąkę i cukier puder, proszek do pieczenia przesiać przez sito, posiekać z zimnym masłem. Dodać żółtko, aromat waniliowy, zimną gęstą śmietanę i siekając połączyć składniki. Zagnieść ciasto, zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na 1 godzinę.
Następnie rozwałkować i wylepić foremki do babeczek. Nakłuć widelcem, ułożyć na blaszce i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec około 12-15 minut.
Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu, napełnić babeczki, schłodzić, ułożyć owoce.