Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tartaletki z budyniem malinowym i świeżymi owocami są aromatyczne i wilgotne. Smakują dorosłym i dzieciom.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12994
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1476
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14302
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5914
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12994
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1476
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14302
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5914
Składniki
Mąkę i cukier puder, proszek do pieczenia przesiać przez sito, posiekać z zimnym masłem. Dodać żółtko, aromat waniliowy, zimną gęstą śmietanę i siekając połączyć składniki. Zagnieść ciasto, zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na 1 godzinę.
Następnie rozwałkować i wylepić foremki do babeczek. Nakłuć widelcem, ułożyć na blaszce i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec około 12-15 minut.
Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu, napełnić babeczki, schłodzić, ułożyć owoce.