Do góry

Desery Przepis na:

Waniliowo-malinowe tartaletki z budyniem

Waniliowo-malinowe tartaletki z budyniem

Autor:

Przepisów i artykułów: 162 Ocena: 854

Dodano:

Odsłon: 427

Tartaletki z budyniem malinowym i świeżymi owocami są aromatyczne i wilgotne. Smakują dorosłym i dzieciom.

Składniki

  • Ciasto
  • mąka tortowa 25 dag
  • cukier puder 10-12 dag
  • żółtko jaja 1 szt
  • masło 15 dag
  • śmietana gęsta 2-3 łyżki
  • aromat waniliowy 1 łyżeczka
  • proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
  • Pozostałe składniki
  • budyń owocowy 1,5 szt ( malinowy)
  • mleko 3 szkl
  • maliny 1 szkl
  • borówki 1/2 szkl
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Waniliowo-malinowe tartaletki z budyniem

Przygotowanie

  1. Mąkę i cukier puder, proszek do pieczenia przesiać przez sito, posiekać z zimnym masłem. Dodać żółtko, aromat waniliowy, zimną gęstą śmietanę i siekając połączyć składniki. Zagnieść ciasto, zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na 1 godzinę.

  2. Następnie rozwałkować i wylepić foremki do babeczek.
    Nakłuć widelcem, ułożyć na blaszce i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec około 12-15 minut.

  3. Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu, napełnić babeczki, schłodzić, ułożyć owoce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń