Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tartaletki z budyniem malinowym i świeżymi owocami są aromatyczne i wilgotne. Smakują dorosłym i dzieciom.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 812
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8877
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1309
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10501
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4739
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 812
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8877
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1309
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10501
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4739
Składniki
Mąkę i cukier puder, proszek do pieczenia przesiać przez sito, posiekać z zimnym masłem. Dodać żółtko, aromat waniliowy, zimną gęstą śmietanę i siekając połączyć składniki. Zagnieść ciasto, zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na 1 godzinę.
Następnie rozwałkować i wylepić foremki do babeczek. Nakłuć widelcem, ułożyć na blaszce i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec około 12-15 minut.
Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu, napełnić babeczki, schłodzić, ułożyć owoce.