Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babcia Stefcia robi go najlepiej, smakuje wybornie.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 10148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1012
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4314
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 843
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1099
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4059
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 10148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1012
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4314
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 843
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1099
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4059
Składniki
Wykonanie: Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę. Dodać ser, śmietanę, budyń, szczyptę soli, miksować aż wszystkie składniki dobrze ze sobą się połączą. Gotową masę wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 55 minut. Serniki powinien mieć miękki środek, bo masa zetnie się podczas studzenia. Dlatego należy go pozostawić w piekarniku około godzinę, po czym uchylić drzwiczki i pozwolić mu powoli ostygnąć. Po wystudzeniu możemy posypać cukrem pudrem.