Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babcia Stefcia robi go najlepiej, smakuje wybornie.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9948
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8941
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6336
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9948
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8941
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6336
Składniki
Wykonanie: Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę. Dodać ser, śmietanę, budyń, szczyptę soli, miksować aż wszystkie składniki dobrze ze sobą się połączą. Gotową masę wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 55 minut. Serniki powinien mieć miękki środek, bo masa zetnie się podczas studzenia. Dlatego należy go pozostawić w piekarniku około godzinę, po czym uchylić drzwiczki i pozwolić mu powoli ostygnąć. Po wystudzeniu możemy posypać cukrem pudrem.