Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babcia Stefcia robi go najlepiej, smakuje wybornie.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 222
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 772
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1820
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 242
Polecam.
Odsłon: 297
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 222
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 772
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1820
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 242
Polecam.
Odsłon: 297
Składniki
Wykonanie: Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę. Dodać ser, śmietanę, budyń, szczyptę soli, miksować aż wszystkie składniki dobrze ze sobą się połączą. Gotową masę wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 55 minut. Serniki powinien mieć miękki środek, bo masa zetnie się podczas studzenia. Dlatego należy go pozostawić w piekarniku około godzinę, po czym uchylić drzwiczki i pozwolić mu powoli ostygnąć. Po wystudzeniu możemy posypać cukrem pudrem.