Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Waniliowy sernik z malinówką"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 178
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 142
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 178
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 142
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
W garnku stop 12 dag masła, odstaw do wystudzenia. Herbatniki pokrusz w malakserze. Okruszki wymieszaj z masłem. Tortownicę o śr. 26 cm posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Spód wylep masą z ciasteczek. Wstaw do lodówki na ok. 30 minut.
W tym czasie pozostałe masło utrzyj z solą, cukrem i 2 op. cukru waniliowego. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, domieszaj porcjami twaróg. Potem do masy serowej wsyp kaszkę, wbij jajka. Całość wymieszaj mikserem.
Połącz 20 dag konfitury z nalewką oraz biszkoptami. Rozsmaruj na spodzie z ciasteczek. Na to wyłóż masę serową. Ciasto wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz przez 60-70 minut. Przestudź, ostrożnie wyjmij z tortownicy.
Śmietanę kremówkę ubij z trzecim cukrem waniliowym. Przełóż do szprycy cukierniczej. Resztę konfitury podgrzej, przetrzyj przez sitko. Zimny sernik pokrój na porcje. Udekoruj je rozetkami bitej śmietany i kleksami konfitury.Źródło: Tina