Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Warzywa pieczone na blasze"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 157
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 98
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 157
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 98
Składniki
ok. 50 minut.
Dymki oczyścić, pokroić na kawałeczki. Czosnek obrać, posiekać. Pomidory oczyścić z pestek, miąższ pokroić w kostkę. Marchewki, pasternak i buraki obrać, pokroić w kosteczkę. Rozdrobnione warzywa włożyć do miski. Poprószyć solą i pieprzem. Polać oliwą, wymieszać.
Warzywa rozłożyć na dużej blasze. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piec 25 minut. W tym czasie makaron ugotować w posolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć, posiekać. Serek kozi porwać na kawałeczki.
Makaron odcedzić na sicie. Od razu wymieszać z pieczonymi warzywami. Oprószyć pieprzem. Posypać kozim serem i natką pietruszki.Źródło: Życie na gorąco