Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Warzywa pieczone na blasze"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
ok. 50 minut.
Dymki oczyścić, pokroić na kawałeczki. Czosnek obrać, posiekać. Pomidory oczyścić z pestek, miąższ pokroić w kostkę. Marchewki, pasternak i buraki obrać, pokroić w kosteczkę. Rozdrobnione warzywa włożyć do miski. Poprószyć solą i pieprzem. Polać oliwą, wymieszać.
Warzywa rozłożyć na dużej blasze. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piec 25 minut. W tym czasie makaron ugotować w posolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć, posiekać. Serek kozi porwać na kawałeczki.
Makaron odcedzić na sicie. Od razu wymieszać z pieczonymi warzywami. Oprószyć pieprzem. Posypać kozim serem i natką pietruszki.Źródło: Życie na gorąco