Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Warzywa z piekarnika"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Składniki
Ziemniaki wyszoruj, krótko obgotuj, odlej i pokrój na kawałki. Oczyszczony brokuł podziel na różyczki, zblanszuj, osącz. Obrane marchewki opłucz, pokrój w plastry. Główki czosnku pozbaw wierzchnich osłonek, pozostaw w całości.
Formę posmaruj masłem. Rozłóż ziemniaki, brokuły, plasterki marchewki i czosnek. Całość oprósz solą, pieprzem, przyprawą do ziemniaków, igiełkami rozmarynu oraz startym na tarce o dużych ocz kach serem. Piecz ok. 30 min w 180 st. Podawaj ze śmietaną.
porcji, czas ok. 60 min; porcja – 300 kcal, cena 1,40 zł.Źródło: Świat kobiety