Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Warzywno-serowy keks"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 676
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 676
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Paprykę oczyść, cukinię umyj, pokrój w kostkę. Por oczyść, pokrój w krążki. Warzywa duś kilka minut na oliwie. Ostudź.
Ser i szynkę pokrój na małe kwadraciki. Mąkę przesiej z proszkiem. Dodaj jajka, mleko, 150 ml oliwy, zioła prowansalskie, szczyptę soli i pieprzu. Energicznie wymieszaj. Dodaj warzywa, ser i szynkę, połącz.
Keksówkę (26x12 cm) wyłóż papierem do pieczenia. Napełnij masą. Piecz ok. 45 min w 190°C.
<strong>Przepis przysłała Elżbieta Pawelec z Elbląga.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie