Do góry

Desery Przepis na:

Warzywno-serowy keks

Warzywno-serowy keks

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19065

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Warzywno-serowy keks"

Składniki

  • czerwona papryka
  • mała cukinia
  • kawałek pora
  • po 4 plasterki sera żółtego i szynki konserwowej
  • 30 dag mąki
  • 4 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • sól
  • pieprz
  • oliwa 150 ml mleka
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Paprykę oczyść, cukinię umyj, pokrój w kostkę. Por oczyść, pokrój w krążki. Warzywa duś kilka minut na oliwie. Ostudź.

  2. Ser i szynkę pokrój na małe kwadraciki. Mąkę przesiej z proszkiem. Dodaj jajka, mleko, 150 ml oliwy, zioła prowansalskie, szczyptę soli i pieprzu. Energicznie wymieszaj. Dodaj warzywa, ser i szynkę, połącz.

  3. Keksówkę (26x12 cm) wyłóż papierem do pieczenia. Napełnij masą. Piecz ok. 45 min w 190°C.

  4. Przepis przysłała Elżbieta Pawelec z Elbląga.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń