Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Warzywny burger pod kołderką z kiełków"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 27
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 27
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Posiekaj cebulę i podsmaż krótko na oleju.
Odsącz ciecierzycę i zmiksuj na gładką masę. Dodaj mąkę i jajko, dokładnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj posiekaną natkę.
Uformuj płaskie kotleciki i smaż na oleju z jednej i drugiej strony, aż nabiorą złocistego koloru.
Bułki przekrój na pół, skrop oliwą i podpiecz na rozgrzanej patelni. Posmaruj majonezem. Ułóż część fioletowej cebulki, następnie kotlet. Posyp odrobiną startego sera, połóż krążek papryki, a na wierzchu ułóż kiełki. : Żeby zaostrzyć smak warzywnego burgera, możesz dodać do zmiksowanej masy kilka kawałków papryczki chilli.Źródło: Olivia