Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Warzywny burger pod kołderką z kiełków"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 29
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3520
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 116
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 842
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 29
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3520
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 116
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 842
Składniki
Posiekaj cebulę i podsmaż krótko na oleju.
Odsącz ciecierzycę i zmiksuj na gładką masę. Dodaj mąkę i jajko, dokładnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj posiekaną natkę.
Uformuj płaskie kotleciki i smaż na oleju z jednej i drugiej strony, aż nabiorą złocistego koloru.
Bułki przekrój na pół, skrop oliwą i podpiecz na rozgrzanej patelni. Posmaruj majonezem. Ułóż część fioletowej cebulki, następnie kotlet. Posyp odrobiną startego sera, połóż krążek papryki, a na wierzchu ułóż kiełki. : Żeby zaostrzyć smak warzywnego burgera, możesz dodać do zmiksowanej masy kilka kawałków papryczki chilli.Źródło: Olivia