Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałbym wam zaprezentować deser którego bazą są ryż i truskawki. Delikatnej słodyczy całości dodają daktyle, które są doskonałym zamiennikiem miodu. Pamiętajcie, żeby usunąć z nich pestki przed miksowaniem :)
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 68
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3634
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 136
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 862
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 68
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3634
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 136
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 862
Składniki
Warstwa truskawkowa. Truskawki kroimy na kawałki i blendujemy wraz z czterema suszonymi daktylami bez pestek na gładki mus. Zblendowane owoce przelewamy do rondelka, dodajemy trzy łyżki nasion chia i podgrzewamy do uzyskania konsystencji gęstego puddingu.
Warstwa kakaowa. Do kielicha blendera wrzucamy sześć suszonych daktyli bez pestek, ryż, kakao i wodę. Blendujemy na krem.
Na spod szklanek wykładamy warstwę kakaową. Pudding truskawkowy wylewamy na wierzch. Podane składniki wystarczą na trzy porcje deseru. Smacznego!