Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałbym wam zaprezentować deser którego bazą są ryż i truskawki. Delikatnej słodyczy całości dodają daktyle, które są doskonałym zamiennikiem miodu. Pamiętajcie, żeby usunąć z nich pestki przed miksowaniem :)
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2214
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 9163
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1746
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2214
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 9163
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1746
Składniki
Warstwa truskawkowa. Truskawki kroimy na kawałki i blendujemy wraz z czterema suszonymi daktylami bez pestek na gładki mus. Zblendowane owoce przelewamy do rondelka, dodajemy trzy łyżki nasion chia i podgrzewamy do uzyskania konsystencji gęstego puddingu.
Warstwa kakaowa. Do kielicha blendera wrzucamy sześć suszonych daktyli bez pestek, ryż, kakao i wodę. Blendujemy na krem.
Na spod szklanek wykładamy warstwę kakaową. Pudding truskawkowy wylewamy na wierzch. Podane składniki wystarczą na trzy porcje deseru. Smacznego!