Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałbym wam zaprezentować deser którego bazą są ryż i truskawki. Delikatnej słodyczy całości dodają daktyle, które są doskonałym zamiennikiem miodu. Pamiętajcie, żeby usunąć z nich pestki przed miksowaniem :)
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5746
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 5939
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 244
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5746
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 5939
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 244
Składniki
Warstwa truskawkowa. Truskawki kroimy na kawałki i blendujemy wraz z czterema suszonymi daktylami bez pestek na gładki mus. Zblendowane owoce przelewamy do rondelka, dodajemy trzy łyżki nasion chia i podgrzewamy do uzyskania konsystencji gęstego puddingu.
Warstwa kakaowa. Do kielicha blendera wrzucamy sześć suszonych daktyli bez pestek, ryż, kakao i wodę. Blendujemy na krem.
Na spod szklanek wykładamy warstwę kakaową. Pudding truskawkowy wylewamy na wierzch. Podane składniki wystarczą na trzy porcje deseru. Smacznego!