Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak makowca, a znacznie prościej i szybciej:)
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3186
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 605
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3186
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 605
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Składniki
Mak wsypujemy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy syrop z agawy (jeżeli używasz miodu dodaj go na końcu-nie podgrzewaj), skórkę pomarańczową, przyprawę piernikową, olej kokosowy,rodzynki i cukier z wanilią. Wszystko zagotowujemy, jak mak napęcznieje ściągamy z palnika dodajemy kaszę jaglaną, mąkę kokosową i płatki migdałowe. Masę wykładamy do długiej podłużnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia, mocno dociskamy. Odstawiamy na noc do lodówki. Ciasto wyciągamy z foremki delikatnie, kroimy bardzo ostrym nożem. Podajemy prosto z lodówki- takie jest najsmaczniejsze i trzyma swoją konsystencję.