Do góry

Desery Przepis na:

Wegański makowiec bez pieczenia

Przepis dnia 2017-12-05
Wegański makowiec bez pieczenia

Autor:

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 239

Dodano:

Odsłon: 10793

Smak makowca, a znacznie prościej i szybciej:)

Składniki

5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mak wsypujemy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy syrop z agawy (jeżeli używasz miodu dodaj go na końcu-nie podgrzewaj), skórkę pomarańczową, przyprawę piernikową, olej kokosowy,rodzynki i cukier z wanilią. Wszystko zagotowujemy, jak mak napęcznieje ściągamy z palnika dodajemy kaszę jaglaną, mąkę kokosową i płatki migdałowe. Masę wykładamy do długiej podłużnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia, mocno dociskamy. Odstawiamy na noc do lodówki. Ciasto wyciągamy z foremki delikatnie, kroimy bardzo ostrym nożem. Podajemy prosto z lodówki- takie jest najsmaczniejsze i trzyma swoją konsystencję.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 01 grudnia 2017 Czas zrobienia w sam raz dla nas :)
Biorę przepis i wkrótce wypróbujemy :D

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń