Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na najprostsze wegańskie słodkie babeczki. Są pyszne i zasmakują każdemu. Można przygotować je na mące pełnoziarnistej – ja tak zrobiłam, bo chciałam mieć zdrową przekąskę. Ale zwykła mąka też się nada.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 299
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4368
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1854
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3610
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30328
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 299
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4368
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1854
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3610
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30328
Składniki
W dużej misce mieszamy wszystkie suche składniki. Dodajemy wodę, olej, dżem oraz nasze ulubione dodatki. Mieszamy łyżką tak, aby składniki się połączyły. Papilotki papierowe napełniamy do wysokości 3/4 ciastem i układamy w blaszce do pieczenia muffinek. Babeczki można dodatkowo posypać bakaliami. Foremkę wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy ok 25-30 minut – do suchego patyczka. I to by było na tyle. Upieczone babeczki wyjmujemy z piekarnika, umieszczamy na kratce kuchennej. Po 5 minutach można wyjąć je z formy i pozostawić do zupełnego wystygnięcia.