Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na najprostsze wegańskie słodkie babeczki. Są pyszne i zasmakują każdemu. Można przygotować je na mące pełnoziarnistej – ja tak zrobiłam, bo chciałam mieć zdrową przekąskę. Ale zwykła mąka też się nada.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2359
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1485
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 548
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3642
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1371
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2359
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1485
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 548
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3642
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1371
Składniki
W dużej misce mieszamy wszystkie suche składniki. Dodajemy wodę, olej, dżem oraz nasze ulubione dodatki. Mieszamy łyżką tak, aby składniki się połączyły. Papilotki papierowe napełniamy do wysokości 3/4 ciastem i układamy w blaszce do pieczenia muffinek. Babeczki można dodatkowo posypać bakaliami. Foremkę wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy ok 25-30 minut – do suchego patyczka. I to by było na tyle. Upieczone babeczki wyjmujemy z piekarnika, umieszczamy na kratce kuchennej. Po 5 minutach można wyjąć je z formy i pozostawić do zupełnego wystygnięcia.