Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na najprostsze wegańskie słodkie babeczki. Są pyszne i zasmakują każdemu. Można przygotować je na mące pełnoziarnistej – ja tak zrobiłam, bo chciałam mieć zdrową przekąskę. Ale zwykła mąka też się nada.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10046
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1155
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11551
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 559
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10046
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1155
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11551
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 559
Składniki
W dużej misce mieszamy wszystkie suche składniki. Dodajemy wodę, olej, dżem oraz nasze ulubione dodatki. Mieszamy łyżką tak, aby składniki się połączyły. Papilotki papierowe napełniamy do wysokości 3/4 ciastem i układamy w blaszce do pieczenia muffinek. Babeczki można dodatkowo posypać bakaliami. Foremkę wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy ok 25-30 minut – do suchego patyczka. I to by było na tyle. Upieczone babeczki wyjmujemy z piekarnika, umieszczamy na kratce kuchennej. Po 5 minutach można wyjąć je z formy i pozostawić do zupełnego wystygnięcia.