Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, pyszne. zdrowe. Spróbujcie koniecznie! :)
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2106
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 367
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 792
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17259
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2106
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 367
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 792
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17259
Składniki
Daktyle suszone zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na ok. godzinę (można dłużej). Po tym czasie odsączamy je z wody (wodę możemy użyć np. do koktajli) i blendujemy z masłem orzechowym oraz szczyptą soli. Masę mieszamy z orkiszem ekspandowanym. Wykładamy powstałą masą kwadratową blaszkę i wstawiamy do lodówki. Po kilku godzinach (można wstawić na noc) kroimy na batoniki (mi wyszło 8 sztuk). Możemy zamiast batoników zrobić kulki, wtedy nie musimy trzymać masy na blaszce. Batoniki smarujemy rozpuszczoną gorzką czekoladą i posypujemy uprażonym sezamem i lnem. Przechowujemy w lodówce. Smacznego!