Do góry

Desery Przepis na:

Wegańskie ciasto bez pieczenia

Wegańskie ciasto bez pieczenia

Autor:

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 5136

Dodano:

Odsłon: 17836

Ciasto bez dodatku cukru i bez pieczenia? Tak to możliwe! Łatwe do wykonania, bardzo zdrowe i pyszne w dodatku! Czego chcieć więcej?

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Spód:

    Daktyle namoczyć w ciepłej wodzie na około 5 minut. Następnie je odcedzić i zblendować razem z płatkami migdałowymi, wiórkami kokosowymi i orzeszkami ziemnymi. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i powstałą kleistą masę przełożyć do formy.

  2. Krem:

    Kaszę jaglaną ugotować w mleku roślinnym. Następnie ostudzić bez odcedzania. Dodać olej kokosowy, miód, esencję waniliową i sok z połowy cytryny i wszystko zblendować na gładki krem. Przełożyć na spód i udekorować ulubionymi owocami :)
    Życzę smacznego!

  3. Życzę smacznego i zapraszam do zobaczenia krótkiego filmu, w którym pokazuję jak przygotować ciasto krok po kroku.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń