Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez dodatku cukru i bez pieczenia? Tak to możliwe! Łatwe do wykonania, bardzo zdrowe i pyszne w dodatku! Czego chcieć więcej?
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 139
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7437
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 177
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 94
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 200
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 139
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7437
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 177
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 94
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 200
Składniki
Spód: Daktyle namoczyć w ciepłej wodzie na około 5 minut. Następnie je odcedzić i zblendować razem z płatkami migdałowymi, wiórkami kokosowymi i orzeszkami ziemnymi. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i powstałą kleistą masę przełożyć do formy.
Krem: Kaszę jaglaną ugotować w mleku roślinnym. Następnie ostudzić bez odcedzania. Dodać olej kokosowy, miód, esencję waniliową i sok z połowy cytryny i wszystko zblendować na gładki krem. Przełożyć na spód i udekorować ulubionymi owocami :) Życzę smacznego!
Życzę smacznego i zapraszam do zobaczenia krótkiego filmu, w którym pokazuję jak przygotować ciasto krok po kroku.