Do góry

Desery Przepis na:

Wegańskie racuchy z jabłkami

Wegańskie racuchy z jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 75 Ocena: 207

Dodano:

Odsłon: 432

Przepis w którym jajko zastępujemy połową banana, a mleko napojem roślinnym.

Składniki

  • Jabłko (1 duże lub 2 mniejsze)
  • Napój roślinny (np. sojowy 400ml)
  • Banan (połowa)
  • Mąka (300g)
  • Soda oczyszczona (1 łyżeczka)
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Wegańskie racuchy z jabłkami

Przygotowanie

  1. Jabłko obieramy ze skórki i usuwamy gniazda nasienne. Kroimy na plasterki.

  2. Mąkę przesiewany i łączymy z banem (najlepiej rozgnieść go wcześniej widelcem), sodą i napojem roślinnym.

  3. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy i dodajemy jabłka. Racuchy smażymy na oleju aż będą zarumienione. Można podawać na ciepło lub na zimno z dodatkiem cukru pudru lub konfitury.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń