Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto węgielek cieszy oczy i podniebienie. Ten wyjątkowo prosty do zrobienia wypiek z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom czekolady i serników. Co bardzo ważne, jego przygotowanie nie powinno przysporzyć żadnych problemów nawet początkującym kucharzom.
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 55
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 29
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 57
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 329
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2551
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 55
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 29
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 57
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 329
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2551
Składniki
Przygotuj ciasto. Wszystkie składniki na ciasto włóż do misy robota kuchennego i szybko zmiksuj całość, aby składniki dobrze się połączyły. Przesyp ciasto na stolnicę i zagnieć kulę, uważając, aby nie ogrzać za bardzo ciasta. Zawiń ją w folię spożywczą i odstaw do lodówki na 2 godziny.
Przygotuj masę serową. Do misy miksera wbij jajka, a następnie dodaj do nich cukier. Całość utrzyj do momentu uzyskania jasnej i puszystej masy. Następnie dodaj do nich roztopione i lekko przestudzone masło oraz budyń. Ponownie wymieszaj i zacznij porcjami dodawać ser, cały czas miksując masę do momentu aż wszystkie składniki dobrze się połączą.
Blaszkę o wymiarach 25x18 wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto kakaowe podziel na 2 części. Połową wyłóż spód formy. Na nim rozsmaruj dżem, a następnie wylej masę serową. Na wierzchu ciasta równomiernie rozsyp kawałki odrywane z pozostałej części ciasta - powinny mieć nieregularne kształty i rozmiary, jednak nie powinny być zbyt grube.
Ciasto węgielek piecz w temperaturze 170 stopni przez 60 minut. Po tym czasie pozwól mu wystygnąć w piecu. Wystudzone ciasto udekoruj wiórkami czekoladowymi.