Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 30715
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9672
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2163
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4160
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 874
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 30715
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9672
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2163
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4160
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 874
Składniki
BISZKOPT: Bialka ubijamy na sztywna piane. Dodajemy cukier a nastepnie zoltka. Na koniec dajemy make z proszkiem i delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy na wylozana papierem blache o wymiarach 40cm x 25cm. Pieczemy w temp. 180°C przez ok 20minut.
MASA: Obie galaretki rozpuszczamy w 2,5 szklankach wrzatku. Odstawiamy do przestudzenia. Do sera dodajemy tezejaca galaretke i dokladnie mieszamy.Kremowki ubiajmy z cukrem pudrem. Do smietany dodajemy ser.
POSYPKA: Maslo roztapiamy na patelni, dodajemy cukier i kokos. Smazymy do uzyskania zlotego koloru.
Zimny biszkopt kroimy na 2 czesci. Jedna wkladamy na spod blachy i wylewamy mase. Przykrywamy drugim biszkoptem. Wierzch smarujemy cienko dzemem i posypujemy kokosem. Wkladamy do lodowki na ok. 2 godziny.