Do góry

Desery Przepis na:

Wenus

Wenus

Autor:

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 619

Dodano:

Odsłon: 12172

Bardzo proste w przygotowaniu.

Składniki

  • BISZKOPT
  • 6 jajek
  • 190g maki
  • 190g cukru
  • 1 1/2 lyzeczki proszku do pieczenia
  • MASA
  • 250g bialego sera
  • 0,5l smietany kremowki
  • 2 galaretki np. truskawkowe
  • 2 lyzki cukru pudru
  • POSYPKA
  • 100g wiorkow kokosowych
  • 2 lyzki masla
  • 2 lyzki cukru
  • dzem np. brzoskwiniowy
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. BISZKOPT: Bialka ubijamy na sztywna piane. Dodajemy cukier a nastepnie zoltka. Na koniec dajemy make z proszkiem i delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy na wylozana papierem blache o wymiarach 40cm x 25cm. Pieczemy w temp. 180°C przez ok 20minut.

  2. MASA: Obie galaretki rozpuszczamy w 2,5 szklankach wrzatku. Odstawiamy do przestudzenia. Do sera dodajemy tezejaca galaretke i dokladnie mieszamy.Kremowki ubiajmy z cukrem pudrem. Do smietany dodajemy ser.

  3. POSYPKA: Maslo roztapiamy na patelni, dodajemy cukier i kokos. Smazymy do uzyskania zlotego koloru.

  4. Zimny biszkopt kroimy na 2 czesci. Jedna wkladamy na spod blachy i wylewamy mase. Przykrywamy drugim biszkoptem. Wierzch smarujemy cienko dzemem i posypujemy kokosem. Wkladamy do lodowki na ok. 2 godziny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń