Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna wilgotna babka o intensywnie cytrynowym aromacie
Jajka z cukrem i szczyptą soli ubij na jasną i puszystą masę (5-10 min)
Dalej miksując wlej olej, dodaj skórkę cytrynową, sok z cytryny i olejek cytrynowy
Mąkę połącz ze skrobią i proszkiem do pieczenia, dodaj do masy jajecznej w kilku porcjach, miksując na małych obrotach tylko do połączenia się składników
Formę dokładnie wysmaruj masłem i oprósz mąką (jeśli używasz silikonowej nie musisz tego robić)
Przelej ciasto do formy
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok. 40 min do suchego patyczka
Po upieczeniu odstaw babkę na 15 min a następnie wyjmij z formy
Po ostudzeniu przekrój babkę na pół i przełóż dżemem
Polej lukrem: cukier puder rozetrzyj z sokiem z cytryny (w razie potrzeby dolej więcej soku lub dosyp cukru pudru)
Jeśli znudziły ci się tradycyjne przekąski, spróbuj przygotować frytki z cuki...
Odsłon: 30569
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 117
W domu miałem akurat wszystkie składniki do tego dania , więc szybko zabrałem...
Odsłon: 112
Pyszna i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 281
Jeśli znudziły ci się tradycyjne przekąski, spróbuj przygotować frytki z cuki...
Odsłon: 30569
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 117
W domu miałem akurat wszystkie składniki do tego dania , więc szybko zabrałem...
Odsłon: 112
Pyszna i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 281
Składniki
Jajka z cukrem i szczyptą soli ubij na jasną i puszystą masę (5-10 min) Dalej miksując wlej olej, dodaj skórkę cytrynową, sok z cytryny i olejek cytrynowy Mąkę połącz ze skrobią i proszkiem do pieczenia, dodaj do masy jajecznej w kilku porcjach, miksując na małych obrotach tylko do połączenia się składników Formę dokładnie wysmaruj masłem i oprósz mąką (jeśli używasz silikonowej nie musisz tego robić) Przelej ciasto do formy Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok. 40 min do suchego patyczka
Po upieczeniu odstaw babkę na 15 min a następnie wyjmij z formy Po ostudzeniu przekrój babkę na pół i przełóż dżemem Polej lukrem: cukier puder rozetrzyj z sokiem z cytryny (w razie potrzeby dolej więcej soku lub dosyp cukru pudru)
Przepisy Desery
Desery
PUSZYSTY I DELIKATNY SERNIK Z OWOCAMI
Desery
Sernik czekoladowy
Desery
Ciasteczka Cookies - przepis na amerykańskie ciastka z czekoladą
Desery
Sernik na zimno z owocami
PUSZYSTY I DELIKATNY SERNIK Z OWOCAMI
Domowy sernik, ten, przypominający smak dzieciństwa i najmilsze chwile lubi c...
Odsłon: 755
Sernik czekoladowy
Sernik jest pyszny, kremowy. Polecam.
Odsłon: 90