Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna wilgotna babka o intensywnie cytrynowym aromacie
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4989
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5339
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 126
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18807
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7231
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4989
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5339
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 126
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18807
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7231
Składniki
Jajka z cukrem i szczyptą soli ubij na jasną i puszystą masę (5-10 min) Dalej miksując wlej olej, dodaj skórkę cytrynową, sok z cytryny i olejek cytrynowy Mąkę połącz ze skrobią i proszkiem do pieczenia, dodaj do masy jajecznej w kilku porcjach, miksując na małych obrotach tylko do połączenia się składników Formę dokładnie wysmaruj masłem i oprósz mąką (jeśli używasz silikonowej nie musisz tego robić) Przelej ciasto do formy Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok. 40 min do suchego patyczka
Po upieczeniu odstaw babkę na 15 min a następnie wyjmij z formy Po ostudzeniu przekrój babkę na pół i przełóż dżemem Polej lukrem: cukier puder rozetrzyj z sokiem z cytryny (w razie potrzeby dolej więcej soku lub dosyp cukru pudru)