Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsza wielkanocna babka piaskowa
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 146
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3839
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 266
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 356
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 146
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3839
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 266
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 356
Składniki
Miękkie masło utrzyj z cukrem, ucierając dodaj po jednym żółtku, oraz sok i otartą skórkę z cytryny.
Obie mąki, budyń oraz proszek do pieczenia przesiej i dodaj do masy jajecznej. Na koniec ubij pianę z białek i dodaj do ciasta, delikatnie wymieszaj szpatułką do połączenia składników.
Formę na babkę z kominem posmaruj masłem i posyp bułką tartą przełóż babkę i wstaw na około 35 minut lub do suchego patyczka do piekarnika nagrzanego do 180 st.
Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem.