Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsza wielkanocna babka piaskowa
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 119
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 332
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2693
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 119
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 332
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2693
Składniki
Miękkie masło utrzyj z cukrem, ucierając dodaj po jednym żółtku, oraz sok i otartą skórkę z cytryny.
Obie mąki, budyń oraz proszek do pieczenia przesiej i dodaj do masy jajecznej. Na koniec ubij pianę z białek i dodaj do ciasta, delikatnie wymieszaj szpatułką do połączenia składników.
Formę na babkę z kominem posmaruj masłem i posyp bułką tartą przełóż babkę i wstaw na około 35 minut lub do suchego patyczka do piekarnika nagrzanego do 180 st.
Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem.