Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsza wielkanocna babka piaskowa
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10181
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1160
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11558
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 564
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10181
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1160
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11558
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 564
Składniki
Miękkie masło utrzyj z cukrem, ucierając dodaj po jednym żółtku, oraz sok i otartą skórkę z cytryny.
Obie mąki, budyń oraz proszek do pieczenia przesiej i dodaj do masy jajecznej. Na koniec ubij pianę z białek i dodaj do ciasta, delikatnie wymieszaj szpatułką do połączenia składników.
Formę na babkę z kominem posmaruj masłem i posyp bułką tartą przełóż babkę i wstaw na około 35 minut lub do suchego patyczka do piekarnika nagrzanego do 180 st.
Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem.