Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsza wielkanocna babka piaskowa
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10510
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 258
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10510
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 258
Składniki
Miękkie masło utrzyj z cukrem, ucierając dodaj po jednym żółtku, oraz sok i otartą skórkę z cytryny.
Obie mąki, budyń oraz proszek do pieczenia przesiej i dodaj do masy jajecznej. Na koniec ubij pianę z białek i dodaj do ciasta, delikatnie wymieszaj szpatułką do połączenia składników.
Formę na babkę z kominem posmaruj masłem i posyp bułką tartą przełóż babkę i wstaw na około 35 minut lub do suchego patyczka do piekarnika nagrzanego do 180 st.
Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem.