Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trudno się jej oprzeć, jest wyjątkowo krucha, delikatna. Mix smaków, kokos, migdał i mak. Najlepsza jest z mlekiem lub jogurtem. To przypomnienie przepisu, u nas jest zawsze na świątecznym stole.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12310
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1386
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13111
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5325
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12310
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1386
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13111
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5325
Składniki
Wszystkie mąki przesiać z proszkiem do pieczenia. Margarynę utrzeć, dodając stopniowo jaja, cukier, mąki, mleko. Do utartego ciasta wsypać mak z kokosem. Jeszcze raz dokładnie utrzeć ciasto i wylać do dwóch foremek wysmarowanych tłuszczem i wysypanych mąką. Piec około 50 minut w 170-180 C. Lukier. Cukier puder wymieszać z niewielką ilością mleka i soku z cytryny. Ostudzoną babkę polać lukrem i udekorować kwiatkami z masy cukrowej.