Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Próba generalna przed Świętami... zaskoczenie gwarantowane !
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 807
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 318
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 807
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 318
Składniki
MURZYNEK : Białka ubić na sztywną pianę,utrwalić cukrem i dodać żółtka.Następnie wlać olej,wodę i zapach - zmiksować.Potem wsypać przesianą mąkę,proszek i kakao - zmiksować. Wlać ciasto do przygotowanej keksówki ( 11x40 ), wstawić do gorącego piekarnika (170) i piec 50 min. Po upieczeniu i przestudzeniu wyjąć ciasto i pokroić na plastry.Wykrawać z nich metalową foremką w kształcie zająca ciastka i układać pionowo w formie keksówce wyłożonej papierem do pieczenia (z nadmiarem,aby można ciasto wyjąć w całości)
PIANKA : Mleko zmiksować ze śnieżką,dodać przestudzoną,rozpuszczoną w 1 szkl wody galaretkę z żelatyną. Bardzo szybko wymieszać i energicznie zalać "czekoladowe zające" pianką. Należy to zrobić dość sprawnie,bo pianka szybko wiąże... Wstawić do lodówki.
Przed podaniem posypać czekoladą.
SMACZNEGO