Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki zachwycą Was smakiem, a to za sprawą gałki muszkatułowej.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2562
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20034
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 535
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 636
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7075
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2562
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20034
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 535
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 636
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7075
Składniki
Utrzeć masło z cukrem. Nie przerywając ucierania dodawać po jednym jajku. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, gałką muszkatułową i szczyptą soli. Wymieszać drewnianą łyżką. Na koniec dodać rodzynki i delikatnie zamieszać. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20 min lub do tzw. „suchego patyczka”. Foremki na babeczki wysmaruj tłuszczem i obsyp bułką tartą, aby zapobiec przywarciu ciasta.
przepis na polewe czekoladowa znajdziesz na blogu