Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki zachwycą Was smakiem, a to za sprawą gałki muszkatułowej.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2283
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4374
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1296
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 276
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2283
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4374
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1296
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 276
Składniki
Utrzeć masło z cukrem. Nie przerywając ucierania dodawać po jednym jajku. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, gałką muszkatułową i szczyptą soli. Wymieszać drewnianą łyżką. Na koniec dodać rodzynki i delikatnie zamieszać. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20 min lub do tzw. „suchego patyczka”. Foremki na babeczki wysmaruj tłuszczem i obsyp bułką tartą, aby zapobiec przywarciu ciasta.
przepis na polewe czekoladowa znajdziesz na blogu