Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wielkanocny placek z jajkami i rzeżuchą"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Ugotowane na twardo jajka pokrój w plastry.
Śmietanę kremówkę ubij na sztywno.
W misce utrzyj masło, dodaj żółtka i wymieszaj z rozgniecioną kajzerką.
Połącz masę z kremówką oraz ubitą na sztywno pianą z białek. Dosyp posiekaną natkę i rzeżuchę.
Całość delikatnie wymieszaj, a następnie przelej do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą tortownicy. Na wierzchu ułóż jajka.
Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz około 30 minut.
30 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 240Źródło: Super TV