Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wielkanocny placek z jajkami i rzeżuchą"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 166
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 22
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 96
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 430
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19585
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 166
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 22
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 96
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 430
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19585
Składniki
Ugotowane na twardo jajka pokrój w plastry.
Śmietanę kremówkę ubij na sztywno.
W misce utrzyj masło, dodaj żółtka i wymieszaj z rozgniecioną kajzerką.
Połącz masę z kremówką oraz ubitą na sztywno pianą z białek. Dosyp posiekaną natkę i rzeżuchę.
Całość delikatnie wymieszaj, a następnie przelej do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą tortownicy. Na wierzchu ułóż jajka.
Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz około 30 minut.
30 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 240Źródło: Super TV