Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wielkanocny placek z jajkami i rzeżuchą"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13483
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1542
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14873
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6115
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13483
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1542
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14873
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6115
Składniki
Ugotowane na twardo jajka pokrój w plastry.
Śmietanę kremówkę ubij na sztywno.
W misce utrzyj masło, dodaj żółtka i wymieszaj z rozgniecioną kajzerką.
Połącz masę z kremówką oraz ubitą na sztywno pianą z białek. Dosyp posiekaną natkę i rzeżuchę.
Całość delikatnie wymieszaj, a następnie przelej do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą tortownicy. Na wierzchu ułóż jajka.
Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz około 30 minut.
30 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 240Źródło: Super TV