Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wielkanocny placek z jajkami i rzeżuchą"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 35
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 123
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 82
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 35
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 123
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 82
Składniki
Ugotowane na twardo jajka pokrój w plastry.
Śmietanę kremówkę ubij na sztywno.
W misce utrzyj masło, dodaj żółtka i wymieszaj z rozgniecioną kajzerką.
Połącz masę z kremówką oraz ubitą na sztywno pianą z białek. Dosyp posiekaną natkę i rzeżuchę.
Całość delikatnie wymieszaj, a następnie przelej do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą tortownicy. Na wierzchu ułóż jajka.
Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz około 30 minut.
30 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 240Źródło: Super TV