Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super delikatne ciasto pachnące owocami.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13188
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2545
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3689
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4645
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13188
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2545
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3689
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4645
Składniki
Jajka ubić na puszysto z cukrem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masę jajeczną połączyć z mąką i proszkiem , na końcu dodać mak i jeszcze raz wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 35 x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, wstawić do piekarnika, piec 20 minut lub do suchego patyczka. Wystudzić. Przekroić na połowę.
Jabłka przesmażyć i wymieszać z galaretką malinową, wyłożyć na ciasto.
Galaretki pomarańczowe rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody pozostawić do stężenia. Mandarynki obrać , zblendować. Śmietanę ubić na puszysto , dodać mus mandarynkowy, wymieszać, dodać tężejącą galaretkę, wymieszać i wyłożyć na ciasto.
Przykryć drugą połową ciasta. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodając mleko , wówczas polewa lepiej rozprowadza się po cieście, posypać wiórkami kokosowymi.
Schłodzić w lodówce , podzielić na porcje.