Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy w kuchni zalegają dojrzewające banany, przerabiam je zazwyczaj na ciasto. Tym razem w połączeniu z kokosem. Ja zrobiłam je w formie z kominkiem, można też zrobić w keksówce (30cm)
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34677
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 911
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 352
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3978
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34677
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 911
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 352
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3978
Składniki
Formę z kominkiem lub keksówkę wysmarować masłem i posypać mąką. Piekarnik nagrzać do 190 stopni.
Miękkie masło, cukier i cukier waniliowy zmiksować na puszystą masę. Następnie po jednym dodawać jajka. Banany obrać, rozgnieść widelcem i razem z rumem dodać do masy maślano-jajecznej. Migdały, mąkę, wiórki kokosowe i proszek do pieczenia wymieszać i dodać do masy.
Ciasto przełożyć do formy i piec na drugiej szynie od dołu ok. 60-65 minut.
Upieczone ciasto pozostawić w formie na ok. 10 minut, potem wyjąć z formy i pozostawić do całkowitego ostygnięcia na kratce.
Kuwerturę lub czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej razem z olejem. Płatki kokosowe uprażyć lekko na patelni bez tłuszczu. Ciasto polać czekoladą i posypać płatkami.