Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre i nie skomplikowane ciasto drożdżowe. Zrobiłam je pierwszy raz, a przepis wykorzystałam z pewnego tygodnika. Naprawdę warto spróbować
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34666
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 906
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 341
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3925
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34666
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 906
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 341
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3925
Składniki
Drożdże rozetrzeć z łyżką mąki i cukru, dodać letnie mleko i odstawić do wyrośnięcia Masło rozpuścić i wystudzić. Do misy wsypać mąkę, dodać jajka, , rozczyn drożdżowy i schłodzone masło. Dokładnie wyrobić ..
Z ciasta uformować kulę, włożyć do dużego garnka i zalać zimną wodą.Odstawić.
Gdy ciasto wypłynie na powierzchnię, delikatnie wyjąć i odsączyć. Dodać do niego cukier i cukier waniliowy i jeszcze raz dobrze wyrobić.
Tortownicę o śr. 24-26cm. obłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć jej dno i boki ciastem. Żółtko, cukier i mleko roztrzepać i posmarować dno ciasta. Obrane jabłka pokroić w półplasterki i ułożyć na cieście.
Piekarnik nagrzać do 180 st.C i piec ok.50 minut. Życzę SMACZNEGO!