Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wigilijna zupa grzybowa"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 254
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 254
Składniki
Marchewki oraz pietruszkę obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wrzuć do garnka z wodą i zagotuj.
Na patelni rozgrzej masło, usmaż na nim grzyby i dodaj je do wywaru z jarzyn. Przypraw solą i pieprzem. Gotuj ok. 30 minut.
Śmietankę wymieszaj z mąką i dodaj do gotującej się zupy. Gdy będzie gotowa, wlej ją do talerzy i posyp natką.
Katarzyna Sycik z KoninaŹródło: Super TV