Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wigilijna zupa rybna z żółtym serem"
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1760
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 257
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 238
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1760
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 257
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 238
Składniki
porcji, czas ok. 100 min; porcja – 340 kcal, cena 1,50 zł
Ryby wyfiletuj, pokrój. Pozostałości (głowy, płetwy) zalej 1,5 l wody, dopraw solą i pie przem, gotuj na wolnym ogniu z dodatkiem listka laurowego 45 minut.
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Obraną cebulę poszatkuj, czosnek przeciśnij przez praskę. Marchewkę i pietruszkę oczyść, posiekaj.
W garnku o grubym dnie rozgrzej olej, dodaj cebulę i czosnek, przesmaż. Po kilku minutach wrzuć marchewkę i pietruszkę. Duś razem jeszcze 5 minut. Na koniec zalej warzywa przecedzonym wywarem rybnym. Dodaj ziemniaki, gotuj około 20 minut.
Garnek zdejmij z og nia, całość zmiksuj na gładki krem. Ponownie ustaw na kuchence. Włóż filety i gotuj jeszcze 10 min. Pod koniec gotowania dodaj koncentrat. Całość dopraw solą, pieprzem, paprykami i cukrem. Posyp startym serem i ozdób natką.Źródło: Świat kobiety