Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotna babka cytrynowa z cukinią
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26726
Jeśli sądziliście, że znacie już wszystkie sposoby na podanie białej kiełbasy...
Odsłon: 330
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak prz...
Odsłon: 52
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26726
Jeśli sądziliście, że znacie już wszystkie sposoby na podanie białej kiełbasy...
Odsłon: 330
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak prz...
Odsłon: 52
Składniki
Do miski wsypujemy przesianą mąkę z solą, proszkiem do pieczenia i sodą. W osobnej misce mieszamy trzepaczką jajka z cukrem następnie dodajemy, olej, jogurt, skórką z cytryny oraz sokiem. Wszystko razem mieszamy. Na koniec dodajemy cukinię. Wszystko razem przelewamy do miski z suchymi składnikami. Ponownie mieszamy. Całość przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez ok godzinę lub do tzw. suchego patyczka. Jeśli ciasto zacznie się za bardzo przypiekać można wierzch przykryć folią aluminiową. Gotowe ciasto pozostawić w formie do lekkiego przestudzenia. Następnie wyjąć z keksówki i polać lukrem.