Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotna babka cytrynowa z cukinią
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1660
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1448
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1455
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1613
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1660
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1448
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1455
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1613
Składniki
Do miski wsypujemy przesianą mąkę z solą, proszkiem do pieczenia i sodą. W osobnej misce mieszamy trzepaczką jajka z cukrem następnie dodajemy, olej, jogurt, skórką z cytryny oraz sokiem. Wszystko razem mieszamy. Na koniec dodajemy cukinię. Wszystko razem przelewamy do miski z suchymi składnikami. Ponownie mieszamy. Całość przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez ok godzinę lub do tzw. suchego patyczka. Jeśli ciasto zacznie się za bardzo przypiekać można wierzch przykryć folią aluminiową. Gotowe ciasto pozostawić w formie do lekkiego przestudzenia. Następnie wyjąć z keksówki i polać lukrem.