Do góry

Desery Przepis na:

Wilgotna babka cytrynowa z cukinią

Wilgotna babka cytrynowa z cukinią

Autor:

Przepisów i artykułów: 232 Ocena: 11339

Dodano:

Odsłon: 4160

Wilgotna babka cytrynowa z cukinią
Reklama
Reklama
Wilgotna babka cytrynowa z cukinią

Przygotowanie

  1. Do miski wsypujemy przesianą mąkę z solą, proszkiem do pieczenia i sodą.

    W osobnej misce mieszamy trzepaczką jajka z cukrem następnie dodajemy, olej, jogurt, skórką z cytryny oraz sokiem.

    Wszystko razem mieszamy. Na koniec dodajemy cukinię. Wszystko razem przelewamy do miski z suchymi składnikami.

    Ponownie mieszamy.

    Całość przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez ok godzinę lub do tzw. suchego patyczka.

    Jeśli ciasto zacznie się za bardzo przypiekać można wierzch przykryć folią aluminiową.

    Gotowe ciasto pozostawić w formie do lekkiego przestudzenia. Następnie wyjąć z keksówki i polać lukrem.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń