Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, puszysta i wilgotna babka na oleju nie tylko na święta.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 566
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11442
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13489
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2743
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 566
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11442
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13489
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2743
Składniki
Żółtka utrzyj na puszystą masę z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i solą, dodaj olej, mleko, świeżo wyciśnięty sok i otartą skórkę z cytryn lub pomarańczy. Następnie mąkę przesianą z proszkiem, białka ubij na sztywno i dodaj do babki. Delikatnie wymieszaj . Formę na babkę z kominem posmaruj masłem i posyp bułką tartą, przelej babkę. Piec około 40-45 stopni w temperaturze 180 st. lub do suchego patyczka. Po wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.