Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, puszysta i wilgotna babka na oleju nie tylko na święta.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10235
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1162
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11565
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 565
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10235
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1162
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11565
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 565
Składniki
Żółtka utrzyj na puszystą masę z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i solą, dodaj olej, mleko, świeżo wyciśnięty sok i otartą skórkę z cytryn lub pomarańczy. Następnie mąkę przesianą z proszkiem, białka ubij na sztywno i dodaj do babki. Delikatnie wymieszaj . Formę na babkę z kominem posmaruj masłem i posyp bułką tartą, przelej babkę. Piec około 40-45 stopni w temperaturze 180 st. lub do suchego patyczka. Po wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.