Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, puszysta i wilgotna babka na oleju nie tylko na święta.
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2420
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 513
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 855
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2420
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 513
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 855
Składniki
Żółtka utrzyj na puszystą masę z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i solą, dodaj olej, mleko, świeżo wyciśnięty sok i otartą skórkę z cytryn lub pomarańczy. Następnie mąkę przesianą z proszkiem, białka ubij na sztywno i dodaj do babki. Delikatnie wymieszaj . Formę na babkę z kominem posmaruj masłem i posyp bułką tartą, przelej babkę. Piec około 40-45 stopni w temperaturze 180 st. lub do suchego patyczka. Po wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.