Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, puszysta i wilgotna babka na oleju nie tylko na święta.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4892
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13448
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3213
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 989
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4892
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13448
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3213
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 989
Składniki
Żółtka utrzyj na puszystą masę z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i solą, dodaj olej, mleko, świeżo wyciśnięty sok i otartą skórkę z cytryn lub pomarańczy. Następnie mąkę przesianą z proszkiem, białka ubij na sztywno i dodaj do babki. Delikatnie wymieszaj . Formę na babkę z kominem posmaruj masłem i posyp bułką tartą, przelej babkę. Piec około 40-45 stopni w temperaturze 180 st. lub do suchego patyczka. Po wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.