Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i wilgotna babka wielkanocna dzięki dodatkowo jabłka dłużej zachowuje świeżość .
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22148
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 50
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 83
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 217
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22148
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 50
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 83
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 217
Składniki
Żółtka utrzyj na puszysta masę z cukrem, dodaj roztopione i wystudzone masło , sok i skórkę z cytryny oraz jabłko starte na mus, wymieszaj. Mąkę przesiej z kisielem i proszkiem do pieczenia , dodaj do ciasta . Białka ubij na sztywną pianę i dodaj do masy delikatnie wymieszaj drewnianą łyżką .
Formę na babkę posmaruj tłuszczem i posyp bułką tartą ,przelej babkę . Piecz w 180 st.około 40 minut lub do suchego patyczka .
Po wystudzeniu polej babkę lukrem i posyp dowolnie ozdobami cukierniczym .