Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i wilgotna babka wielkanocna dzięki dodatkowo jabłka dłużej zachowuje świeżość .
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8388
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6709
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4604
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327110
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8388
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6709
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4604
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327110
Składniki
Żółtka utrzyj na puszysta masę z cukrem, dodaj roztopione i wystudzone masło , sok i skórkę z cytryny oraz jabłko starte na mus, wymieszaj. Mąkę przesiej z kisielem i proszkiem do pieczenia , dodaj do ciasta . Białka ubij na sztywną pianę i dodaj do masy delikatnie wymieszaj drewnianą łyżką .
Formę na babkę posmaruj tłuszczem i posyp bułką tartą ,przelej babkę . Piecz w 180 st.około 40 minut lub do suchego patyczka .
Po wystudzeniu polej babkę lukrem i posyp dowolnie ozdobami cukierniczym .