Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne czekoladowe ciasto z wiśniami.
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 436
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5144
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3349
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 436
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5144
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3349
Składniki
Do misy wsypać wszystkie suche składniki. Do dzbanka wlać wodę, olej, ocet. Wlewając dość wolno zawartość dzbanka do suchych składników mieszać szybko i energicznie trzepaczką aż do połączenia się w jednolita masę. Ciasto przełożyć do tortownicy (23 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i posmarowanym masłem. Na wierzchu rozłożyć wiśnie i posypać płatkami kokosowymi. Piec ok. 45-50 minut w 180 stopniach C.