Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne czekoladowe ciasto z wiśniami.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 116
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 75
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 116
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 75
Składniki
Do misy wsypać wszystkie suche składniki. Do dzbanka wlać wodę, olej, ocet. Wlewając dość wolno zawartość dzbanka do suchych składników mieszać szybko i energicznie trzepaczką aż do połączenia się w jednolita masę. Ciasto przełożyć do tortownicy (23 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i posmarowanym masłem. Na wierzchu rozłożyć wiśnie i posypać płatkami kokosowymi. Piec ok. 45-50 minut w 180 stopniach C.