Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne czekoladowe ciasto z wiśniami.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 121
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31283
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 414
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 121
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31283
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 414
Składniki
Do misy wsypać wszystkie suche składniki. Do dzbanka wlać wodę, olej, ocet. Wlewając dość wolno zawartość dzbanka do suchych składników mieszać szybko i energicznie trzepaczką aż do połączenia się w jednolita masę. Ciasto przełożyć do tortownicy (23 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i posmarowanym masłem. Na wierzchu rozłożyć wiśnie i posypać płatkami kokosowymi. Piec ok. 45-50 minut w 180 stopniach C.