Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piernik, który nie musi leżakować. Jest dobry od razu po upieczeniu. A przy tym wilgotny – po prostu idealny :)
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 347
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4941
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 113
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 160
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 347
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4941
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 113
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 160
Składniki
Piwo zagotowujemy i lekko studzimy. W jednej misce mieszamy przesianą mąkę z kakao, sodą oczyszczoną, białym pieprzem, imbirem i cynamonem. W drugiej misce miksujemy na puszystą masę dwa całe jajka z cukrem. Ciągle miksując dolewamy płynny miód oraz olej. Stopniowo dosypujemy wymieszane sypkie produkty a na końcu piwo. Masę przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 50-60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (do suchego patyczka). Po ostudzeniu polewamy polewą czekoladową (domowej roboty lub gotową).