Do góry

Desery Przepis na:

Winogronowe torciki

Winogronowe torciki

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28006

Dodano:

Odsłon: 3

Wypróbowany przepis na "Winogronowe torciki"

Składniki

  • 3 jajka
  • 7 ły żek cukru krysz tału
  • migdały
  • po 10 dag mąki tortowej i cukru pudru
  • po 1 op. cukru waniliowego i jasnej galaretki
  • 2 op. budyniu
  • 500 ml mleka
  • 20 dag kre mówki
  • 30 dag winogron
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1Jajka ubij na pianę razem z cukrem kryształem. Wmieszaj delikatnie mąkę oraz cukier waniliowy. Blachę wyłóż pergaminem.

  2. Na przygotowaną blachę wylej ciasto, starannie rozsmaruj. Piecz 5-10 minut w temp. 220 st. Formę wyjmij z piekarnika, biszkopt pozostaw do ostudzenia.

  3. Proszek budyniowy rozprowadź w odrobinie mleka. Resztę mleka zagotuj z cukrem pudrem. Wlej rozrobiony budyń. Ugotuj gęsty krem. Wystudź. Połącz z ubitą na sztywno kremówką.

  4. Za pomocą foremek wykrój z ciasta kółka. Połowę posmaruj kremem, przykryj resztą biszkoptów. Wierzch i boki torcików posmaruj pozostałym kremem. Odstaw do stężenia. Boki obsyp zrumienionymi płatkami migdałowymi. Na wierzchu rozłóż owoce. Zalej tężejącą galaretką.

  5. czas ok. 60 min; porcja – 270 kcal, cena 1,70 zł

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń