Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czerwone i białe winogrono, które jest samo w sobie bardzo słodkie, idealnie nadaje się do deserów, które latem smakują wyjątkowo!
Od dzieciństwa bardzo lubię brukselkę, nawet tę na maksa rozgotowaną w zupie...
Odsłon: 15
Od dzieciństwa bardzo lubię brukselkę, nawet tę na maksa rozgotowaną w zupie...
Odsłon: 15
Składniki
Serek zmiksować z jogurtem, cukrem i mlekiem. Owoce umyć przekroić na pół i dno szklanek/pucharków wyłożyć częścią czerwonych winogron. Na owoce nałożyć po ok. 1 1/2 łyżki masy serowej po czym "zasypać" płatkami, ale tylko częścią. Następnie nałożyć połówki winogron zielonych i zasypać pozostałymi płatkami. Przełożyć pozostałą masę serową, starając się całość "przykryć". Górę można przyozdobić ćwiartkami owoców. Smacznego!