Do góry

Desery Przepis na:

Winogronowy maślankowiec

Winogronowy maślankowiec

Autor:

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 1026

Dodano:

Odsłon: 8877

Łatwe Niesamowicie smaczne Tanie

Składniki

  • maślanka, 1 szklanka
  • jajko, 2 sztuki
  • cukier, 1 szklanka
  • olej, 0,5 szklanki
  • cukier waniliowy, 1 opakowanie
  • proszek do pieczenia, 3 lyzeczki
  • mąka, 2,5 szklanki
  • winogrona, 0,5 kg
  • Bułka tarta, 5 dag
> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Winogronowy maślankowiec

Przygotowanie

  1. Cukier ubijamy z jajkami. Dodajemy maślankę i olej. Mieszamy Mąkę z proszkiem i cukier waniliowy wsypujemy do masy. Mieszamy. Owoce myjemy, osączamy. Ciasto wylewamy na blachę. Przez sitko posypujemy bułką tartą. Układamy owoce. Pieczemy ok. 45 minut w 180.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń