Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 191 Ocena: 2016
Dodano: 26.11.2019
Odsłon: 10305
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Białka ubić z cukrem, dodać żółtka. Ubijać jeszcze chwilę.
Wsypać obie mąki z proszkiem do pieczenia. Zmiksować chwilę, na najniższych
obrotach miksera. Na koniec, przemieszać od spodu łyżką. Wylać na prostokątną blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec w temperaturze 175 stopni 20-25 minut.
Galaretkę zalać gorącą wodą i zostawić do wystudzenia.
Do zimnej galaretki, dodać odcedzone na sitku wiśnie. Wymieszać i wstawić do lodówki.
Na zimny biszkopt, wylać tężejącą galaretkę
z wiśniami.
Wstawić na godzinę do lodówki.
Czekoladę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Odstawić do wystudzenia.
Śmietanę ubić, dodać cukier waniliowy, a następnie serek mascarpone.
Jeszcze chwilę ubijać. Na koniec, dodać wystudzoną żelatynę.
Zmiksować do połączenia składników.Gotową masę śmietanową, wyłożyć na ciasto z galaretką.
Wyrównać powierzchnię.
Wierzch posypać utartą czekoladą.
Wstawić ponownie do lodówki na kilka godzin.
Najlepiej na całą noc.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Docherro 29 listopada 2019Zgłoś do usunięcia
Rewelacyjne ciacho..pycha:) Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz