Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na pyszne ciasto. Trzy warstwy, posypane czekoladą. Biszkopt, galaretka wiśniowa z wiśniami, bita śmietana i utarta czekolada. Nazwałam je wiśniowa pychotka :) Zamiast wiśni, można użyć innych owoców i innej galaretki.
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1188
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457671
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1437
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2257
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 578
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1188
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457671
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1437
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2257
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 578
Składniki
Białka ubić z cukrem, dodać żółtka. Ubijać jeszcze chwilę. Wsypać obie mąki z proszkiem do pieczenia. Zmiksować chwilę, na najniższych obrotach miksera. Na koniec, przemieszać od spodu łyżką. Wylać na prostokątną blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 175 stopni 20-25 minut.
Galaretkę zalać gorącą wodą i zostawić do wystudzenia. Do zimnej galaretki, dodać odcedzone na sitku wiśnie. Wymieszać i wstawić do lodówki. Na zimny biszkopt, wylać tężejącą galaretkę z wiśniami. Wstawić na godzinę do lodówki.
Czekoladę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Odstawić do wystudzenia. Śmietanę ubić, dodać cukier waniliowy, a następnie serek mascarpone. Jeszcze chwilę ubijać. Na koniec, dodać wystudzoną żelatynę. Zmiksować do połączenia składników.Gotową masę śmietanową, wyłożyć na ciasto z galaretką. Wyrównać powierzchnię.
Wierzch posypać utartą czekoladą. Wstawić ponownie do lodówki na kilka godzin. Najlepiej na całą noc.