Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny, pełen witaminy C kisiel z żurawiną i dziką różą.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10019
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2649
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1785
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 672
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3887
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10019
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2649
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1785
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 672
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3887
Składniki
Żurawinę kroimy na pół. Przekładamy do garnka i wlewamy wodę. Gotujemy 1-2 minuty. Następnie dolewamy połowę objętości soku z dzikiej róży i dodajemy skórkę z cytryny lub limonki. W reszcie soku rozprowadzamy skrobię i cukier. Wlewamy na gotujący się płyn. Mieszamy a kiedy się zagotuje zdejmujemy z ognia i przelewamy do szklanek i dekorujemy bazylią tajską.