Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny, pełen witaminy C kisiel z żurawiną i dziką różą.
Zapiekanka ziemniaczana z wędliną i warzywami jest bardzo smaczna i szybka do...
Odsłon: 2142
Faszerowana dynia piżmowa to prawdziwa gratka dla fanów jesiennych smaków. Mi...
Odsłon: 311
Przepis dnia
Ten deser to idealna propozycja dla wszystkich, którzy szukają słodkości, któ...
Odsłon: 35545
Kopytka, zrobione z rozgniecionych, ugotowanych ziemniaków z mąką, bez użycia...
Odsłon: 299
Zapiekanka ziemniaczana z wędliną i warzywami jest bardzo smaczna i szybka do...
Odsłon: 2142
Faszerowana dynia piżmowa to prawdziwa gratka dla fanów jesiennych smaków. Mi...
Odsłon: 311
Przepis dnia
Ten deser to idealna propozycja dla wszystkich, którzy szukają słodkości, któ...
Odsłon: 35545
Kopytka, zrobione z rozgniecionych, ugotowanych ziemniaków z mąką, bez użycia...
Odsłon: 299
Składniki
Żurawinę kroimy na pół. Przekładamy do garnka i wlewamy wodę. Gotujemy 1-2 minuty. Następnie dolewamy połowę objętości soku z dzikiej róży i dodajemy skórkę z cytryny lub limonki. W reszcie soku rozprowadzamy skrobię i cukier. Wlewamy na gotujący się płyn. Mieszamy a kiedy się zagotuje zdejmujemy z ognia i przelewamy do szklanek i dekorujemy bazylią tajską.