Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny, pełen witaminy C kisiel z żurawiną i dziką różą.
Pyszna ziemniaczana zapiekanka z mięsem mielonym pod jogurtową pierzynką.
Odsłon: 2411
Dzisiejsze pałki to szybki, prosty i smaczny przepis na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 257
Kiedyś już chyba wspominałem, że przepis na ten sernik otrzymałem od mojej ps...
Odsłon: 239
Pyszna ziemniaczana zapiekanka z mięsem mielonym pod jogurtową pierzynką.
Odsłon: 2411
Dzisiejsze pałki to szybki, prosty i smaczny przepis na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 257
Kiedyś już chyba wspominałem, że przepis na ten sernik otrzymałem od mojej ps...
Odsłon: 239
Składniki
Żurawinę kroimy na pół. Przekładamy do garnka i wlewamy wodę. Gotujemy 1-2 minuty. Następnie dolewamy połowę objętości soku z dzikiej róży i dodajemy skórkę z cytryny lub limonki. W reszcie soku rozprowadzamy skrobię i cukier. Wlewamy na gotujący się płyn. Mieszamy a kiedy się zagotuje zdejmujemy z ognia i przelewamy do szklanek i dekorujemy bazylią tajską.