Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Włoska zapiekanka ziemniaczana"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4373
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 79
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 62
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 100
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 420
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4373
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 79
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 62
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 100
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 420
Składniki
Oliwę wymieszaj z octem balsamicznym, przyprawami i szczyptą soli. Wrzuć obrane połówki ząbków czosnku, znów wymieszaj i odstaw.
Ziemniaki wyszoruj pod bieżącą wodą lub obierz ze skórki. Ważne, by były podobnej wielkości, dzięki temu równo się upieką. Rozmaryn opłucz. Cebule obierz i pokrój na ćwiartki. Warzywa włóż do żaroodpornego naczynia i posmaruj przygotowaną oliwą. Naczynie przykryj folią aluminiową i wstaw do piekarnika nagrzanego do 190oC, piecz ok. 1,5 godziny. W czasie pieczenia posmaruj jeszcze raz oliwą. Resztę oliwy wymieszaj z miodem.
Umyte pomidory posmaruj oliwą z miodem, dołóż do ziemniaków, zmniejsz temperaturę do 170oC i zapiekaj już bez folii ok. 30 minut.Źródło: Naj