Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Włoska zapiekanka ziemniaczana"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1142
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 641
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 214
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1142
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 641
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 214
Składniki
Oliwę wymieszaj z octem balsamicznym, przyprawami i szczyptą soli. Wrzuć obrane połówki ząbków czosnku, znów wymieszaj i odstaw.
Ziemniaki wyszoruj pod bieżącą wodą lub obierz ze skórki. Ważne, by były podobnej wielkości, dzięki temu równo się upieką. Rozmaryn opłucz. Cebule obierz i pokrój na ćwiartki. Warzywa włóż do żaroodpornego naczynia i posmaruj przygotowaną oliwą. Naczynie przykryj folią aluminiową i wstaw do piekarnika nagrzanego do 190oC, piecz ok. 1,5 godziny. W czasie pieczenia posmaruj jeszcze raz oliwą. Resztę oliwy wymieszaj z miodem.
Umyte pomidory posmaruj oliwą z miodem, dołóż do ziemniaków, zmniejsz temperaturę do 170oC i zapiekaj już bez folii ok. 30 minut.Źródło: Naj