Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Włoski torcik z kawową nutką"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
Składniki
Porcje 20. Przygot. 80 min. Cena 2,30 zł. Kalorie 251 kcal
Ubij oddzielnie kremówkę oraz białka. Żółtka utrzyj z 6 dag cukru pudru. Pozostały cukier puder wymieszaj z serkiem. Dodaj ubitą kremówkę oraz białka. Wymieszaj.
Kawę zaparz w 1/2 litra wrzącej wody. Wsyp cukier, wymieszaj i ostudź płyn.
Biszkopty zanurzaj najpierw w kawie, potem w likierze. Ułóż po bokach oraz na dnie tortownicy. Nałóż trochę kremu, pokryj namoczonymi biszkoptami. Znów połóż warstwę kremu, biszkoptów, aż do wyczerpania składników.
Wierzch tortu udekoruj bezami, posyp kakao. Wstaw torcik do lodówki na całą noc.
<strong>Przepis przysłała Anna Góralska z Lidzbarka</strong>Źródło: Bella Relaks